Analyse

Weet jij zaken tot op het bot uit te zoeken, klanten te challengen én wil je impact maken? Als analist bij Topicus sla je de brug tussen het technische en functionele. Je werkt aan een groter doel: belangen vertalen naar een succesvol softwareontwerp voor applicaties met grote maatschappelijke waarde.

Bekijk onze vacatures

Werken als analist bij Topicus

Als analist bij Topicus breng je je skills naar een next level én maak je het leven van miljoenen Nederlanders een stukje makkelijker. Impact maken met je werk dus. Dat doe je bijvoorbeeld als business- of informatieanalist. Bij Topicus zijn we continu op zoek naar nieuwsgierige analisten die onze klanten weten uit te dagen.

Jouw ambities centraal. Als je besluit om bij ons te komen werken, zorgen we ervoor dat je niet zomaar ergens wordt geplaatst. We hechten veel waarde aan jouw analytische vaardigheden en persoonlijkheid en willen graag dat jij op je plek zit. Het maakt niet uit of je veel ervaring hebt met gegevensanalyse en diverse analysetools, of dat je net begint in het vak. We gaan samen met jou op zoek naar een geschikt team.

Bij Topicus beheersen we elke analytische benadering alsof het de onze is. Of het nu gaat om data-analyse, business intelligence, data science, of andere analysetechnieken, we zijn voortdurend op zoek naar analisten. We zoeken experts die kunnen excelleren in het analyseren van gegevens en het leveren van waardevolle inzichten. Ongeacht in welke divisie, welk team, of voor welk project je als analist werkt, het belang van de eindgebruiker staat altijd voorop. Als analist ben je meestal verantwoordelijk voor één of een paar kernklanten binnen een van de divisies. Je stuurt daarvoor intern meerdere ontwikkelteams aan om gezamenlijk de softwareprocessen optimaal in te richten. Jij bent de expert, en samen met je team kun je het beste bepalen welke aanpak geschikt is voor onze analytische uitdagingen. Er wordt binnen Topicus veel waarde gehecht aan een gezonde werk en privé balans. Je hebt de vrijheid om je eigen werktijden te bepalen en te kiezen hoe je werken op kantoor en thuis combineert, altijd in overleg met je team. Samen zorgen we ervoor dat de klus wordt geklaard! Welke tools en methoden je als analist ook gebruikt, is afhankelijk van het team en het project. Wij zorgen in ieder geval voor jouw favoriete tech gear, of dat nou Windows, Linux of Apple is. The choice is yours met jouw eigen werkbudget!


Zie Topicus als een software house. Wij maken applicaties voor miljoenen Nederlanders. De software die wij bouwen, draaien wij veelal ook in house. Vaak beheren we onze eigen analytische processen en zijn we voortdurend bezig met het verbeteren van onze applicaties met verschillende analysetechnieken. De analyses waaraan je werkt, variëren per divisie, project of team. We werken volgens agile-methoden en maken gebruik van passende analysetechnieken. Omdat we werken met diverse gegevensstromen, kunnen de analytische uitdagingen vrij complex zijn.


Klantwensen doorgronden en slimme oplossingen vinden. Als analist bij Topicus wordt er veel van je verwacht. Projecten, klanten en functies zijn divers, en jij bent veelal het eerste aanspreekpunt. We werken namelijk op een hoog tempo en de impact van onze analyses is groot. Het is aan jou om de klantwensen te doorgronden en hier met een team van ontwikkelaars passende oplossingen voor te vinden. Dat houdt onder andere in: het uitpluizen van werkprocessen en procesflows uittekenen, maar ook het leiden van refinements, simulaties uitvoeren en af en toe testen hoort erbij. Analisten bij Topicus hebben van nature de drive om zichzelf te ontwikkelen en leggen de nadruk op kwaliteit. Bij Topicus staat jouw ontwikkeling en groei centraal, en dit gebeurt op jouw tempo en met de middelen die het beste bij jou passen. Denk aan professionele ontwikkelingskansen, (online) trainingen van de Topicus University, persoonlijke coaching, of gewoon leren van en met je collega's.


Ben je nieuwsgierig, ambitieus en wil je weten hoe jij met jouw analytische vaardigheden kunt bijdragen aan de maatschappij? Bekijk dan onze vacatures voor analisten.

Analisten aan het woord

Markten waarin wij actief zijn

Onze slimme en eigenwijze Topicanen bedenken en bouwen eigen tech-oplossingen. We zien in zoveel markten dat het anders kan. Beter kan. Dus gaan we aan de slag en ontwikkelen vanuit klantinzicht en onze eigen inzichten de allerbeste oplossingen. En die aanpak slaat aan! Ontdek in welke markt jij met jouw talenten het verschil kunt maken.

Zakelijk financieren
Finance

Zakelijk financieren

Bij Fyndoo helpen wij financiers om het proces van financiering voor klanten te digitaliseren en te automatiseren.

Hypotheken
Finance

Hypotheken

Ons doel met onze software is om onze klanten (de geldvertrekkers/banken) in staat te stellen de consumenten, hun adviseurs en de medewerkers van onze klanten daarin steeds verder te ontzorgen.

Pension and wealth
Finance

Pension and wealth

Binnen onze businessline Pension en Wealth maken we vermogensopbouw overzichtelijk en transparant.

Connected finance
Finance

Connected finance

Consumenten en geldverstrekkers krijgen met Findesk snel, makkelijk en eerlijk een duidelijk overzicht in wat de financiële mogelijkheden zijn.

Basisonderwijs
Onderwijs

Basisonderwijs

Met onze software geven we maximaal inzicht in de ontwikkeling van ieder kind en help jij direct mee aan een rooskleurige en succesvolle toekomst.

Voortgezet onderwijs
Onderwijs

Voortgezet onderwijs

Dankzij Somtoday, onze softwareoplossing voor het voortgezet onderwijs, hoeven leerkrachten niet te kiezen.

Gemeenten
Sociaal domein

Gemeenten

Met vernieuwende oplossingen ondersteunen wij gemeenten op verschillende onderdelen binnen het Sociaal Domein. Dat doen we met onze software Gidso.

Acute zorg
Zorg

Acute zorg

Met VIPLive helpen wij acute zorg zo efficiënt mogelijk te organiseren. Dit doen we onder andere door medische dossiers en triagegegevens makkelijk en snel uit te wisselen.

Screening en preventie
Zorg

Screening en preventie

Met onze software verbinden we betrokken partijen, automatiseren we processen en maken we het delen van informatie eenvoudig. Zodat ieder mens beschermd, gezien en geholpen wordt.