Analyse - Werkenbijtopicus

Analyse

Weet jij zaken tot op het bot uit te zoeken, klanten te challengen én wil je impact maken? Als analist bij Topicus sla je de brug tussen het technische en functionele. Je werkt aan een groter doel: belangen vertalen naar een succesvol softwareontwerp voor applicaties met grote maatschappelijke waarde.

Bekijk onze vacatures

Werken als analist bij Topicus

Als analist bij Topicus breng je je skills naar een next level én maak je het leven van miljoenen Nederlanders een stukje makkelijker. Impact maken met je werk dus. Dat doe je bijvoorbeeld als business- of informatieanalist. Bij Topicus zijn we continu op zoek naar nieuwsgierige analisten die onze klanten weten te challengen.

Wat onze analisten doen? Als analist ben je meestal verantwoordelijk voor één of een paar kernklanten binnen een van de divisies. Je stuurt daarvoor intern meerdere ontwikkelteams aan om gezamenlijk de softwareprocessen optimaal in te richten.

Jouw ambities centraal. Kom je bij ons werken als analist, dan zetten we je niet zomaar ergens neer. We kijken naar jouw ambities en persoonlijkheid en denken niet in hokjes. Of je bakken aan ervaring hebt, of als je net om de hoek komt kijken - we zetten je op de plek die voor iedereen het meest oplevert.


Zie Topicus als een software house. De software die we bouwen, draaien we ook in house. We beheren en verbeteren onze applicaties zelf. De software waar je als analist aan werkt verschilt per divisie, project of team. We werken agile en gebruiken Scrum-methodes. En omdat we werken waar verschillende informatiestormen bij elkaar komen én weer verspreid worden, is onze software vrij complex.


Klantwensen doorgronden en slimme oplossingen vinden. Als analist bij Topicus word je dagelijks gechallenged. Projecten, klanten en functies zijn divers, en jij bent veelal het eerste aanspreekpunt. En de maatschappelijke belangen zijn groot. Het is aan jou om de klantwensen te doorgronden en hier met een team van ontwikkelaars passende oplossingen voor te vinden. Dat houdt onder andere in: het uitpluizen van werkprocessen en procesflows uittekenen, maar ook het leiden van refinements, simulaties uitvoeren en af en toe testen hoort erbij.


We geloven niet in bedrijfsstandaarden. In welke divisie, team of voor welk product je als analist ook werkt, het belang van de eindgebruiker staat altijd voorop. Jij bent de specialist. Jij kunt samen met je team het best beoordelen wat het juiste is voor onze applicaties.


Nieuwsgierig, communicatief sterk en benieuwd hoe jij met jouw analytisch vermogen kunt bijdragen aan de maatschappij? Bekijk dan onze analyse vacatures.

Analisten aan het woord