Development

Wil jij écht impact maken op de samenleving met jouw development skills en vakmanschap? Ontdek hoe het werken als developer bij Topicus is.

Bekijk onze vacatures

Werken als software developer bij Topicus

Als software developer bij Topicus breng je je skills naar een next level én maak je het leven van miljoenen Nederlanders een stukje makkelijker. Impact maken met je werk dus.

Jouw ambities centraal. Kom je bij ons werken, dan zetten we je niet zomaar ergens neer. We kijken naar jouw ambities en persoonlijkheid en denken niet in hokjes. Of je bakken aan ervaring hebt met verschillende scripttalen en frameworks, of als je net om de hoek komt kijken. We zetten je op de plek die voor iedereen het meest oplevert.

Elke development taal een Topicustaal. Van Java en Javascript, tot .NET, DevOps, Front-end of Fullstack development - bij Topicus zoeken we continu software developers. Specialisten die schaalbaar en performancegericht kunnen programmeren, maar ook software developers met kennis van abstractie. In welke divisie, team of voor welk product of platform je als software developer ook werkt, het belang van de eindgebruiker staat voorop. We geloven dan ook niet in bedrijfsstandaarden. Jij bent de specialist. Jij kunt samen met je team het best beoordelen wat het juiste is voor onze applicaties. Daarbij vinden wij een gezonde balans tussen werk en privé erg belangrijk. Je krijgt de vrijheid om je eigen werktijden te bepalen en hoe je thuis- en op kantoor werken met elkaar combineert. Uiteraard in overleg met je team, samen klaren we de klus! Met welke development programma’s en talen je als software developer werkt, is dan ook team- en project afhankelijk. Wij zorgen in ieder geval voor jouw favoriete tech gear, of dat nou Windows, Linux of Apple is. The choice is yours met jouw eigen werkbudget! Zo kun je, als prof in jouw vak, zelf je werkgereedschap kiezen.

 

Zie Topicus als een software development house. Wij maken applicaties voor miljoenen Nederlanders. De software die wij bouwen, draaien wij veelal ook in house. We beheren het grootste deel van onze applicaties zelf én zijn continu bezig deze te verbeteren. De software waar je aan werkt verschilt per divisie, project of team. We werken agile en gebruiken Scrum-methodes. En omdat we werken waar verschillende informatiestromen bij elkaar komen én weer verspreid worden, is onze software vrij complex.

 

Een natuurlijke drive om te ontwikkelen. Ja, er wordt als software developer bij Topicus veel van je gevraagd. Ons werkniveau ligt namelijk op een hoog tempo en de belangen zijn groot. Software developers bij Topicus hebben een natuurlijke drive om zichzelf te ontwikkelen én zijn scherp op kwaliteit. Dat moet ook wel, want we werken in kleine teams met in ieder team een handjevol software developers. Dat betekent dat je veel verantwoordelijkheid krijgt. Het ontwikkel- en uitleveringsproces van onze software valt onder jouw hoede. Omdat we meerdere markten bedienen, hebben we toegang tot een enorme schat aan kennis, ervaring en tooling. Bij Topicus staat jouw ontwikkeling en groei namelijk centraal. Op jouw tempo en met de middelen die het beste bij je passen. Denk aan een opleiding, (online) trainingen uit de Topicus University, persoonlijke coaching of simpelweg leren van en met collega’s.

 

Nieuwsgierig, ambitieus en benieuwd hoe jij met jouw development skills kunt bijdragen aan de maatschappij? Bekijk dan onze development vacatures.

Software developers aan het woord

Markten waarin wij actief zijn

Onze slimme en eigenwijze Topicanen bedenken en bouwen eigen tech-oplossingen. We zien in zoveel markten dat het anders kan. Beter kan. Dus gaan we aan de slag en ontwikkelen vanuit klantinzicht en onze eigen inzichten de allerbeste oplossingen. En die aanpak slaat aan! Ontdek in welke markt jij met jouw talenten het verschil kunt maken.

Zakelijk financieren
Finance

Zakelijk financieren

Bij Fyndoo helpen wij financiers om het proces van financiering voor klanten te digitaliseren en te automatiseren.

Hypotheken
Finance

Hypotheken

Ons doel met onze software is om onze klanten (de geldvertrekkers/banken) in staat te stellen de consumenten, hun adviseurs en de medewerkers van onze klanten daarin steeds verder te ontzorgen.

Pension and wealth
Finance

Pension and wealth

Binnen onze businessline Pension en Wealth maken we vermogensopbouw overzichtelijk en transparant.

Connected finance
Finance

Connected finance

Consumenten en geldverstrekkers krijgen met Findesk snel, makkelijk en eerlijk een duidelijk overzicht in wat de financiële mogelijkheden zijn.

Basisonderwijs
Onderwijs

Basisonderwijs

Met onze software geven we maximaal inzicht in de ontwikkeling van ieder kind en help jij direct mee aan een rooskleurige en succesvolle toekomst.

Voortgezet onderwijs
Onderwijs

Voortgezet onderwijs

Dankzij Somtoday, onze softwareoplossing voor het voortgezet onderwijs, hoeven leerkrachten niet te kiezen.

Gemeenten
Sociaal domein

Gemeenten

Met vernieuwende oplossingen ondersteunen wij gemeenten op verschillende onderdelen binnen het Sociaal Domein. Dat doen we met onze software Gidso.

Acute zorg
Zorg

Acute zorg

Met VIPLive helpen wij acute zorg zo efficiënt mogelijk te organiseren. Dit doen we onder andere door medische dossiers en triagegegevens makkelijk en snel uit te wisselen.

Screening en preventie
Zorg

Screening en preventie

Met onze software verbinden we betrokken partijen, automatiseren we processen en maken we het delen van informatie eenvoudig. Zodat ieder mens beschermd, gezien en geholpen wordt.

Infectieziektebestrijding
Zorg

Infectieziektebestrijding

Bij Topicus gaan wij met onze slimme oplossingen de strijd aan tegen infectieziektes. We stellen de gezondheid van de burger voorop, want een gezonde maatschappij betekent minder zorgkosten, en dat heeft weer positieve invloed op de economie van een regio of land.