Header Afbeelding werken bij Topicus

Financieren

Geld lenen om je dromen te verwezenlijken is vaak een grote stap. Vaak gaat het om een groot bedrag dat gefinancierd moet worden. Spannend voor de aanvrager van de lening, maar ook voor de financier.

Financieren

Want komt die enthousiaste ondernemer wel echt in aanmerking? En hoe groot is het risico? Bij Fyndoo helpen wij financiers om het proces van financiering voor klanten te digitaliseren en te automatiseren.

DE UITDAGING

De wet- en regelgeving, een competitieve markt en sterk verouderde IT-systemen maken financieren een lastige business voor financiers. Voor veel dromen is er geen of niet de juiste financiering beschikbaar. Hierdoor stranden goede plannen vaak in een vroeg stadium. Daar willen wij verandering in brengen. Financieren zou niet moeilijk moeten zijn. Voor financiers bieden we een oplossing waarmee zij hun financieringsoplossingen helder, transparant en efficiënt kunnen aanbieden. Dat doen we met Fyndoo, waarmee we de platformbeleving naar de financieringsmarkt brengen.

ONZE IMPACT

Financieren is belangrijk. Kijk naar MKB bedrijven: wereldwijd zijn ze verantwoordelijk voor meer dan zeventig procent van de werkgelegenheid. Daarom vinden wij het belangrijk dat ze de kans krijgen te starten – of juist door te groeien. Dat doen we met Fyndoo, ons digitaal platform waarmee we financiële instellingen helpen om allerlei financieringsoplossingen zo efficiënt mogelijk bij partijen te krijgen die het nodig hebben. Dat doen we het liefst zo efficiënt mogelijk, daarom zorgen we er bijvoorbeeld ook voor dat banken rechtstreeks brondata ontvangen, zoals jaarcijfers uit boekhoudsystemen en taxaties uit taxatie-platformen. 

 

Fyndoo verbindt op deze manier de ondernemer, adviseur en financier op basis van heldere eisen en criteria. Processen zijn grotendeels geautomatiseerd waardoor de adviseur de ondernemer snel inzicht kan geven in de slagingskansen van de aanvraag, en hebben financiers een efficiënte afhandeling van de aanvragen. 

 

JIJ OP DE WERKVLOER

Bij Fyndoo werken we met negen verschillende, multidisciplinaire dev-teams aan ons product. We werken op basis van de Agile/Scrummethode. Elk team heeft een eigen specialisme of capability en is daarmee verantwoordelijk voor een specifiek onderdeel van het platform. Denk hierbij aan kredietrisico en kredietbeoordeling, financieringsstructuren, financieringsovereenkomsten, uitbetalingen van leningen, en de aflossing en rentes. 

 

DE WERKSFEER

Doordat we bij Fyndoo samen aan hetzelfde platform werken en alles in-house doen, hebben we veel met elkaar te maken. De werksfeer is daardoor heel toegankelijk – heb je een vraag, dan loop je gewoon even naar je collega’s toe.

 

ONZE TOOLS

Fyndoo is een SaaS-dienst, waarbij we mainstream werken met Azure en het OpenShift Kubernetes Container Platform (self-managed). De Fyndoo-componenten worden ontwikkeld in verschillende talen, waaronder Java (J2EE), .Net. Voor eventstreaming binnen het Fyndoo-platform gebruiken we Kafka, Webhooks voor communicatie, en REST om partijen waarbij we ons platform implementeren de mogelijkheid te geven om hun systemen met Fyndoo te integreren, bijvoorbeeld o onze Open Lending API.

 

BEKEND VAN

Fyndoo, ons adviesplatform en online oplossing voor zowel accountants als financieel adviseurs.


Meer weten? Neem contact op

@
Anouk Zweverink Recruiter 0620735043Nu bellen