Development - Werkenbijtopicus

Development

Wil jij écht impact maken op de samenleving met jouw development skills en vakmanschap? Ontdek hoe het werken als developer bij Topicus is.

Bekijk onze vacatures

Werken als software developer bij Topicus

Als software developer bij Topicus breng je je skills naar een next level én maak je het leven van miljoenen Nederlanders een stukje makkelijker. Impact maken met je werk dus.

Jouw ambities centraal. Kom je bij ons werken, dan zetten we je niet zomaar ergens neer. We kijken naar jouw ambities en persoonlijkheid en denken niet in hokjes. Of je bakken aan ervaring hebt met verschillende scripttalen en frameworks, of als je net om de hoek komt kijken. We zetten je op de plek die voor iedereen het meest oplevert. 

Elke development taal een Topicustaal. Van Java en Javascript, tot .NET, DevOps, Front-end of Fullstack development - bij Topicus zoeken we continu software developers. Specialisten die schaalbaar en performancegericht kunnen programmeren, maar ook software developers met kennis van abstractie. In welke divisie, team of voor welk product of platform je als software developer ook werkt, het belang van de eindgebruiker staat voorop. We geloven dan ook niet in bedrijfsstandaarden. Jij bent de specialist. Jij kunt samen met je team het best beoordelen wat het juiste is voor onze applicaties. Met welke development programma’s en talen je als software developer werkt, is dan ook team- en project afhankelijk.


Zie Topicus als een software development house. De software die wij bouwen, draaien wij veelal ook in house. We beheren het grootste deel van onze applicaties zelf én zijn continu bezig deze te verbeteren. De software waar je aan werkt verschilt per divisie, project of team. We werken agile en gebruiken Scrum-methodes. En omdat we werken waar verschillende informatiestromen bij elkaar komen én weer verspreid worden, is onze software vrij complex.


Een natuurlijke drive om te ontwikkelen. Ja, er wordt als software developer bij Topicus veel van je gevraagd. Ons werkniveau ligt namelijk op een hoog tempo en de belangen zijn groot. Software developers bij Topicus hebben een natuurlijke drive om zichzelf te ontwikkelen én zijn scherp op kwaliteit. Dat moet ook wel, want we werken in kleine teams met in ieder team een handjevol software developers. Dat betekent dat je veel verantwoordelijkheid krijgt. Het ontwikkel- en uitleveringsproces van onze software valt onder jouw hoede.


Nieuwsgierig, ambitieus en benieuwd hoe jij met jouw development skills kunt bijdragen aan de maatschappij? Bekijk dan onze development vacatures.

Software developers aan het woord