Student Talk: Bram Janssen

Student Talk: Bram Janssen

Bram (23 jaar) studeert af bij Topicus’ divisie Zorg Hier is hij bezig met het verbeteren van het zorgplatform VIPLive. Hij deelt zijn ervaring bij Topicus.

Tijdens je stage bijdrage aan de ouderenzorg
‘Ik zit in mijn vierde jaar van de hbo-opleiding Communicatie & Multimediadesign aan de HAN in Arnhem. Tijdens deze opleiding heb ik me gespecialiseerd in de richting Interaction Design. Ik focus mij op het ontwerpen van de interactie tussen mensen en de (digitale) producten die zij gebruiken. 

Momenteel ben ik bezig met mijn afstudeeropdracht binnen in het UX & Design team binnen de divisie zorg van Topicus. Ik houd me voor mijn afstudeeropdracht bezig met het regionale gezondheidsplatform VIPLive. Zorgprofessionals kunnen door dit platform efficiënter samenwerken – voor en mét patiënten.’

Platform verbeteren om aan te sluiten op gebruikersbehoeften
‘Ik krijg hier bij Topicus veel ruimte. Samen met mijn stagebegeleider ben ik tot een boeiend onderwerp gekomen voor mijn afstudeeropdracht: Het platform VIPLive verbeteren om beter aan te sluiten bij de behoeften van de praktijkondersteuner in de ouderenzorg. Het werkt nog niet helemaal optimaal en er komen veel technische aspecten bij kijken, die verbeterd moeten worden. Het is een uitdagende opdracht waarbij doelgroeponderzoek een grote rol speelt. Zo zorg ik dat het ontwerp dat ik maak en straks wordt toegepast, ook daadwerkelijk aansluit op de behoeften van de praktijkondersteuners.’

Van meerwaarde zijn voor ouderen
‘Voor dit project mag ik grotendeels zelf bepalen hoe ik het inricht, waardoor ik me kan focussen op de aspecten die ik interessant vind, zodat ik echt wat kan betekenen voor ouderen die thuiszitten. Mijn doel uiteindelijk is om vaker te werken aan dit soort maatschappelijke projecten. Ik wil mensen graag helpen. Dat is ook één van de redenen dat ik voor Topicus heb gekozen. Met het ontwerp dat ik maak ondersteun ik zorgprofessionals in de ouderenzorg bij het uitvoeren van hun zorgtaken. Dit komt uiteindelijk ten goede van de ouderen die steeds langer thuis blijven wonen. Het is tof om zo op mijn manier iets bij te kunnen dragen aan de maatschappij.

Praktijkervaring op doen
‘Na de coronajaren ben ik blij dat ik er weer opuit kan. Zo was mijn vorige stage grotendeels vanuit huis, en ook een groot gedeelte van mijn lessen vonden online plaats. Voor mijn onderzoek ga ik veel op pad: ik heb interviews met praktijkondersteuners door het hele land. Voorheen heb ik ook wel eens doelgroeponderzoek gedaan, maar dat was vooral binnen mijn eigen kring. Het maakt me trots dat ik nu voor het eerst alles echt in de praktijk heb onderzocht. Ik merk dat het hierdoor goed lukt om de gebruikersbehoeften te vertalen naar een succesvol ontwerp. Ook geeft het op kantoor en onder de mensen zijn mij veel energie. Er heerst in het team een vertrouwde sfeer.’

Sterke focus op persoonlijke ontwikkeling
‘Ik word begeleid door een stagebegeleider en heb wekelijks een voortgangsgesprek. Hier staan we stil bij feedback. Mijn project is vrij zelfstandig, maar ik maak wel echt onderdeel uit van het team. Van de teammeetings die ik bijwoon steek ik ook veel op. Ik krijg mee waar de rest mee bezig is en waar zij tegenaan lopen. Ook presenteer ik updates van mijn eigen project. Door regelmatige contactmomenten met je team leer je continu hoe het is om feedback te geven en ontvangen.’

Tijd voor een lightning round!


Tips voor stagiaires
? Overal aan meedoen en zo het bedrijf en collega's beter leren kennen. Het is een gemiste kans als je dit niet doet. Dít is je kans om praktijkervaring op te doen, dus grijp ‘m nú.

Doelen? Werken aan het verbeteren van mijn presentatie-skills. Graag wil ik mijn ideeën met overtuiging overbrengen. Zodat ik draagvlak creëer en enthousiasme voor mijn ideeën. Hier valt zeker nog winst te behalen voor mij.

Bijzondere rituelen op kantoor? De middagwandelingen waar we gezellig bijkletsen. Of de teamlunch die om de week door twee mensen uit het team wordt verzorgd. Deze heb ik inmiddels ook zelf een keer mogen verzorgen. Op deze manier leer je elkaar ook op persoonlijk vlak kennen.

Ben je op zoek naar een (afstudeer)stage, bijbaan of een first job? Bekijk onze student vacatures en vacatures

Meer weten?

Neem contact op

Bram Janssen

Bram Janssen

Student

phone 0570 662662