Student Talk: Jurre - Werkenbijtopicus
Student Talk: Jurre

Student Talk: Jurre

Jurre deed zijn derdejaars stage én afstudeerstage bij Topicus en is nu software developer bij Topicus' divisie Zorg! Lees hier zijn ervaringen.

Van student ICT naar Topicaan
Ik ben Jurre, afgestudeerd van de HBO-opleiding ICT aan de Hogeschool Windesheim in de richting van software engineer. Mijn kennismaking met Topicus was toen ik begon aan mijn derdejaars stage. Daar is het niet bij gebleven: ik heb vervolgens mijn afstudeeronderzoek ook bij Topicus uitgevoerd. Dat zegt waarschijnlijk al genoeg 😉 Zowel de derdejaars stage als mijn afstudeeronderzoek waren binnen de divisie Zorg. Het team waar ik onderdeel van uitmaakte bestond uit 14 collega’s, maar eigenlijk voelt het bij Topicus (met in totaal ruim 1.000 medewerkers) als één grote familie.

Dingen die er écht toe doen
Tijdens mijn derdejaars stage heb ik meegebouwd aan een app waarin ouders informatie kunnen opzoeken over de opvoeding van hun kinderen. Een echte front-end development klus. Tof, want de GGD was hier ook direct bij betrokken. Voor mijn afstudeeropdracht werkte ik aan een vaccinatieservice voor kinderen binnen het Kinddossier (KD) plus. Deze opdracht was gericht op back-end development. Twee totaal verschillende opdrachten die écht iets betekenen voor de maatschappij, beide mogelijk binnen dezelfde organisatie. Hierdoor heb ik me verder kunnen verdiepen in bijvoorbeeld UI software-ontwikkelkit Flutter én mijn inmiddels favoriete programmeertaal Kotlin.

Volwaardig teamlid
Mijn afstudeerstage deed ik binnen hetzelfde team als mijn derdejaars stage. Het voelde alsof ik nooit weg was geweest. Sowieso was het bij Topicus een warm welkom. Collega’s staan altijd klaar om vragen te beantwoorden, iedereen wil je helpen. Ik werd gezien als volwaardig teamlid, waarbij je dus ook onderdeel bent van bijvoorbeeld de dagelijkse stand-ups. Maar je leert elkaar pas écht goed kennen tijdens de leuke uitjes. Zo zijn wij met divisie Zorg naar Oostenrijk geweest om te skiën vorig jaar. Het grappigste moment was tijdens een eindejaarsfeest met ons team in de karaokebar: we zouden met zijn alle het podium op gaan, maar toen ik me omdraaide stond ik daar in mijn eentje. Gelukkig werd ik ‘gered’ door iemand uit het publiek. Van je collega’s moet je het hebben, toch? 

 Toen ik mijn diploma behaald had, werd ik door mijn stagebegeleiders benaderd met de vraag of ik bij Topicus wilde blijven om het team te versterken. Daar hoefde ik niet lang over na te denken: ik heb ja gezegd. Ik werk nu als Software Developer binnen Team Burger, een team binnen de Jeugdgezondheidszorg – wat binnen de divisie Zorg, Businessline Publieke Gezondheid valt. Het Burger Team zet zich in voor, je raad het al, de burger.


Tijd voor een lightning round!

  • Rituelen? Tafeltennis! Als we op kantoor zijn doen we altijd een potje. Het zijn nog net geen volwaardige competities.

  • Leermoment? Vragen, vragen en nog eens vragen. Vraag alles wat je niet weet, want collega’s helpen je graag.

  • Trots op? Het leren programmeren en dat ik echt producten heb kunnen neerzetten. Tijdens mijn stage heb ik geprogrammeerd in Dart, waar de UI-kit Flutter in is geschreven. De backend van de app is geschreven in Kotlin. Daarnaast ben ik natuurlijk trots op dat Topicus mij goed genoeg vond en vroeg om te blijven. Dat is leuk om te horen!

  • Waarom Topicus? Voordat ik begon met mijn stage bij Topicus wilde ik eigenlijk bij een kleiner bedrijf werken, ik dacht dat dat knusser en persoonlijker zou zijn. Eenmaal gestart merkte ik weinig van de omvang van de organisatie, want op de werkvloer is het super gezellig.

Ben je op zoek naar een (afstudeer)stage, bijbaantje of een first job? Bekijk onze student vacatures en vacatures