Header Afbeelding werken bij Topicus

Middelbaar beroepsonderwijs

De maatschappij staat te springen om talentvolle mbo’ers. Om bevlogen vakmensen die door goed onderwijs en de juiste begeleiding hun talenten kunnen ontplooien. Onze software maakt dat mogelijk.

Middelbaar beroepsonderwijs

Ons studenteninformatiesysteem Eduarte helpt mbo-instellingen bij het administreren en organiseren van hun onderwijs én het volgen van studenten. Van verantwoording tot financiering, van stages tot toetsen en van cijfers tot absentie. Dat maakt ons systeem onmisbaar voor succesvol mbo-onderwijs.

De uitdaging

Het mbo is de meest complexe vorm van onderwijs. Het is een mix van verschillende niveaus, voltijd en deeltijd, opleidingen en cursussen, zorg en ondersteuning voor duizenden studenten. Iedere mbo-instelling moet deze stromen op een vloeiende manier administreren en organiseren. Om de benodigde financiële middelen te krijgen, maar ook om docenten de tijd én middelen te geven om zich volledig te richten op lesgeven en het begeleiden van studenten.

Onze impact

Eduarte biedt mbo-instellingen de middelen om onderwijs en administratie optimaal te ondersteunen. Of het nu gaat om stuurinformatie voor het management, resultaten en trends voor docenten en roosters, huiswerk en cijfers voor studenten. Alles om de administratie op orde te brengen en de ontwikkeling van studenten te volgen in één gebruiksvriendelijke oplossing. Zo verlagen we administratieve druk en bieden we waardevolle inzichten. Wat dat oplevert? Zekerheid voor organisaties en meer tijd en aandacht voor de persoonlijke begeleiding van studenten. Op meer dan 60% van de mbo’s, voor meer dan 300.000 studenten.  


Jij op de werkvloer

Je werkt bij Eduarte aan verbeteringen en vernieuwingen voor ons systeem. In een platte organisatie vol mogelijkheden, met een team van enthousiaste collega’s. Daarin werk je zoveel mogelijk samen met het onderwijs zelf. Want hoe meer jij in gesprek bent met docenten, managers of functioneel beheerders uit het mbo, hoe beter onze oplossingen aansluiten bij hun behoeften.


De werksfeer

In onze businessline doen we er alles aan om je thuis te laten voelen. Je krijgt de tijd om uitgebreid kennis te maken met je collega’s, onze technieken en je werkplek. Daarnaast werken we op een ongedwongen manier, waarin je veel vrijheid krijgt. Vrijheid om jezelf te ontwikkelen met trainingen en opleidingen, vrijheid om nieuwe ideeën te bedenken en ontwikkelen en vrijheid om jezelf te zijn. Ook als dat soms wat aanpassingen vraagt. Zo zijn we samen een sterk en veelzijdig team, waarin iedereen zijn kwaliteiten zo goed mogelijk benut.


Onze technieken

  • Java
  • WildFly
  • SQL
  • Flutter
  • Azure Cloud
  • Jenkins
  • GitOps (Terraform + Ansible)
  • Grafana observability stack

 

Bekend van

Eduarte, het meest gebruikte studenteninformatiesysteem in het mbo.

Meer weten? Neem contact op?

@
Sander Jansen-Soemanta Recruiter onderwijs 06-41370751Nu bellen