First job @ Topicus - Werkenbijtopicus
naar topicus.nl
naar topicus.nl
First job @ Topicus

First job @ Topicus

Bye bye student life, hello Topicus! Dave kleurt geel!

Deze keer stellen we onze nieuwe collega Dave aan je voor. Net afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht en met hbo Software en Information Engineering diploma op zak, ready voor de volgende stap: zijn first job bij ons! Op dit moment werkt Dave aan het implementeren van zijn oplossing waar hij aan werkte tijdens zijn afstudeerstage. Een oplossing die ons declaratieverwerkingssysteem voor zorgverzekeraars naar een hoger niveau brengt. Nieuwsgierig geworden naar wat Dave heeft bedacht en uitgewerkt? Je leest het in deze blog.


Structureren van de testservice

Bij team ‘FORCE ZBO 3.0’ (FORCE ZBO staat voor Front Office Reinvented Customer Experience & Zorg Back Office) binnen onze zorg divisie wordt er gewerkt aan een automatisch declaratieverwerkingssysteem dat zorgdeclaraties afhandelt voor zorgverzekeraars en gemeenten. Een groot en complex systeem dat continu getest moet worden om te checken of de uitkomsten van declaraties hetzelfde blijven. Dave ontfermde zich over de huidige testsituatie en bedacht een oplossing voor het structureren van de testservice. Dave heeft de functionaliteit die er al was, in een nieuw jasje gestopt zodat het voor gebruikers makkelijker werkt en de verantwoordelijkheden meer verspreid zijn. De testservice haalt zijn testcases nu uit MongoDB in plaats van een Excel sheet, een database die werkt met JSON.


Dave werd door twee topicanen begeleid: Nick (test coördinator) en Anne (softwarearchitect). Een perfecte combi aangezien de oplossing van Dave betrekking heeft op zowel testers als softwarearchitecten. ‘Het was prettig om vanuit twee verschillende invalshoeken feedback te krijgen. De testcase werd door de testers gedefinieerd en de tool werd uitgebreid door developers. De toevoeging van een softwarearchitect zorgt ervoor dat je vaak naar de ‘waarom’ achter een oplossing kijkt.’


Cultuur

Het is de cultuur die Dave de doorslag geeft om hier te blijven werken. Software developers zijn immers gewild; ‘Als software developer is het tegenwoordig niet heel moeilijk om werk te vinden, een open cultuur in een organisatie zoals bij Topicus echter wel. De sfeer die hier hangt onder de Topicanen is echt geweldig!’ Deze sfeer ervaarde Dave al gelijk op de eerste dag van zijn afstudeerstage. ‘Er hingen slingers en er lagen gadgets op mijn bureau!’


En nu!?

Na vijf maanden documentatie en scriptie is Dave blij dat hij verder aan de slag kan met het werk waarvoor hij opgeleid is: programmeren! Hij wil eerst zijn bedachte oplossing implementeren bij team FORCE ZBO 3.0 en gaat daarna door naar team FORCE ZBO 2.0. Team 2.0 zal later ook overgaan gaan naar 3.0 en waardoor team 2.0 zich nu langzaam zal voorbereiden op de nieuwe versie en het verbeteren van FORCE voor een nieuwe release van dit automatisch declaratieverwerkingssysteem. Met zijn opgedane kennis door het onderzoeken en implementeren van een nieuwe oplossing weet Dave als geen ander hoe hij team 2.0 kan faciliteren in de overgang naar 3.0 . Een hele vette uitdaging als je het ons vraagt!


Word jij enthousiast van dit verhaal en ben je op zoek naar een (afstudeer)stage of first job? Bekijk onze stageopdrachten en vacatures. Benieuwd naar andere verhalen? Lees hoe Maarten en Sjoerd van stagiairs naar werknemers gingen of lees de verhalen over stagelopen en afstuderen bij Topicus van Juliët, BartMarloesRicardo, RuudMartijn en Roel.