Mijn eerste maand als Topicaan: ontmoet Bob, .NET developer!

Mijn eerste maand als Topicaan: ontmoet Bob, .NET developer!

Het aangaan van een nieuwe baan is niet niets en kan soms voelen als een sprong in het diepe. Het is een grote stap, waarin er veel dingen op je afkomen. Onze nieuwe collega Bob, een backend developer gespecialiseerd in .NET, bij de businessline Zorgverzekeraars neemt je mee in zijn eerste werkmaand bij Topicus.

Het aangaan van een nieuwe baan is niet niets en kan soms voelen als een sprong in het diepe. Het is een grote stap, waarin er veel dingen op je afkomen. Onze nieuwe collega Bob, een backend developer gespecialiseerd in .NET (maar stiekem neigend naar full stack developer met zijn recent verworven front-end kennis), bij de businessline Zorgverzekeraars neemt je mee in zijn eerste werkmaand bij Topicus.


Van detachering naar zekerheid

“Tijdens mijn loopbaan ben ik een aantal jaren gedetacheerd geweest bij verschillende organisaties. Detachering bracht me diverse ervaringen en liet me verschillende bedrijfsculturen ervaren. Omdat wij van Noordwijk aan Zee naar Deventer zijn verhuisd zocht ik een nieuwe baan. Tijdens mijn zoektocht merkte ik dat ik op zoek was naar meer stabiliteit. Bij Topicus voelde ik direct een verschil. Hier was geen voortdurende speurtocht naar nieuwe opdrachten of het acclimatiseren op een nieuwe werkplek en het steeds weer opbouwen van banden met nieuwe collega’s. Er was een soort rust, een zekerheid die me de vrijheid gaf om dieper te duiken in mijn eigen professionele ontwikkeling. Naast de inhouse projecten sprak de maatschappelijke impact bij Topicus mij aan en de ligging: naast het station, dicht bij huis.”

Bob voelde een positieve verschuiving in niet alleen de dagelijkse werkzaamheden maar ook in de onderlinge relaties binnen het team. “Hier, bij Topicus, is mijn team van Topicus collega’s een constante. Ze staan voor me klaar, en ik voor hen. We leren van elkaar en bouwen samen aan iets dat groter is dan onszelf. Het is een plek waar ik mezelf zie groeien en bijdragen aan de groei van het geheel, waar mijn inspanningen direct terug te zien zijn in de resultaten van ons team en waar ik dagelijks bouw aan niet alleen technische oplossingen maar ook aan blijvende relaties en persoonlijke ontwikkeling.”


Paintball, gaming en Expeditie Robinson: welkom bij Topicus!

De eerste maand van Bob vloog voorbij met allerlei verrassende en boeiende activiteiten. “Toevallig waren er in mijn eerste maand heel veel activiteiten. Het teamuitje was absoluut een hoogtepunt. Paintball, goed eten en gezellig borrelen met collega’s; wat wil je nog meer? Oh ja, het weekendje weg dat nog komen gaat, inclusief een eigen versie van Expeditie Robinson en glamping! En die arcadekast in de kantine? "Hij werkte eerst niet, maar ik kreeg hem deels aan de praat en ben van plan om 'm volledig te fixen voor de Topicus Game Night!"


Een zachte landing met onze onboarding

“Vanaf dag één voelde het gelijk goed. Alles was zo goed ingeregeld dat ik snel kon starten. De onboarding was ook niet een simpele inwerkdag maar een volledig goed georganiseerde kennismakingsmaand. Ik kreeg de tijd om kennis te maken met Topicus en dankzij de vele koffiemomentjes leerde ik snel mijn nieuwe collega’s door de hele organisatie kennen. Daarnaast kreeg ik een persoonlijke buddy toegewezen die mij helemaal wegwijs maakte binnen Topicus. Daarbij werd mijn expertise vanaf het begin gewaardeerd en werd ik aangemoedigd mijn kennis te delen, wat me hielp om snel een gevoel van vertrouwdheid en eigenaarschap in mijn nieuwe rol te ontwikkelen.” 


Wat maakt Topicus uniek?

Het unieke karakter van Topicus zit hem niet alleen in de bijzondere activiteiten of de uitgebreide onboarding, maar ook in iets fundamentelers. "Het feit dat we onze eigen applicaties ontwikkelen en daar mee bijdragen aan de maatschappij, dus impact maken, dat maakt ons écht uniek. Het 'startup-gevoel' blijft hier hangen, zelfs nu we al flink zijn gegroeid. Ik noem het wel eens het 'Peter Pan-syndroom' – en dat past helemaal bij mij!"


Advies voor toekomstige Topicanen?

Mocht je overwegen om je aan te sluiten bij team Topicus, dan is het advies van Bob helder: "Plan een koffiegesprek, of kom langs bij onze maandelijkse borrel, iedere eerste donderdag van de maand in Deventer met verse pizza en Topicus Gifkikker bier, of neem deel aan een kennissessie (meetup). Ervaar het zelf, geheel vrijblijvend. Kom eens kijken, en wie weet, misschien vind je hier wel je nieuwe uitdaging!"