Topicus & Onderwijs

Iedere leerling een leerroute die precies bij hem of haar past. Help jij mee met gepersonaliseerd leren en leraren die weer bezig kunnen zijn met hun vak? Dat doen wij met behulp van slimme tech-platformen voor het basis- en voortgezet onderwijs.

Platformen & technieken

Onze tech-oplossingen bieden de leraar continu inzicht en overzicht om in te kunnen spelen op het individuele leer- en ontwikkelproces van de leerling. Het doel is om leerkrachten te ondersteunen, zodat zij kunnen doen waar ze goed in zijn: lesgeven.

Persoonlijk en adaptief leren faciliteren wij met onze digitale platformen. De digitale vervanger van het werkboekje dat je van je eigen tijd op de basisschool ongetwijfeld nog kent, maar dan aangestuurd door complexe algoritmes. Daarvoor hebben wij leerlingvolgsysteem ParnasSys ontwikkeld voor het basisonderwijs, hét voor leergierige leraren die het onderwijs slimmer, leuker en beter willen maken.

Met ParnasSys en losstaande modules kunnen onderwijshelden anders lesgeven, doordat wij hen continu overzicht en inzicht in het leer- en ontwikkelproces van leerlingen geven. Én inzicht geeft in resultaten, in vaardigheden én in sociaal-emotionele ontwikkeling. Niet het eindresultaat, maar de hele reis die de leerling aflegt is daarbij belangrijk.


Voor het voortgezet onderwijs is het platform Somtoday ontwikkeld. Somtoday ondersteunt in de dagelijkse werkzaamheden van een leerkracht, maar gaat ook een stap verder. Een leerkracht kan met Somtoday alles in en rond de klas vanuit één plek organiseren.


Voor het ontwikkelen van deze systemen maken we gebruik van verschillende technieken als Java met Wicket, Node.js, front-end raamwerken zoals Angular en Ember, in combinatie met databases zoals PostgreSQL, MySQL en Redis. Daarnaast gebruiken we Kubernetes, Docker, Wildfly, Jenkins/Drone en Github in een hybrid cloud met eigen servers en verschillende diensten van Google Cloud (Pub/Sub, Cloud SQL, BigQuery) om onze applicaties beschikbaar te stellen en ook vooral houden door deze ook automatisch schaalbaar te maken om grote pieken in het onderwijs goed op te kunnen vangen.

Transparantie in het onderwijs

Vacatures binnen Onderwijs

Markten waarin wij actief zijn

Onze slimme en eigenwijze Topicanen bedenken en bouwen eigen IT-oplossingen. We zien in zoveel sectoren dat het anders kan. Beter kan. Dus gaan we aan de slag en ontwikkelen vanuit eigen inzichten de allerbeste oplossingen. En die aanpak slaat aan! We helpen uiteenlopende klanten in Finance, Onderwijs, Sociaal domein en Zorg. Iedere divisie kent andere producten en technieken. Ontdek in welke Topicus divisie jij met jouw talenten het verschil kunt maken.