Header Afbeelding werken bij Topicus

Ontwikkeling & groei

Bij Topicus staan we nooit stil, ook niet als het gaat om onze eigen ontwikkeling! Bij ons ben je ondernemer van je eigen talent. Lees op deze pagina de bouwstenen die we bieden zodat iedere Topicaan kan blijven leren en groeien!

Ontwikkel- en groeimogelijkheden

Bij Topicus staat jouw ontwikkeling en groei centraal.

Of je nu verdere stappen in je carrière wilt zetten of hulp nodig hebt bij persoonlijke groei, bij ons zijn de mogelijkheden talrijk. Je kunt een opleiding volgen, deelnemen aan (online) trainingen uit de Topicus University, persoonlijke coaching volgen of simpelweg leren van en met collega’s. Ons L&D-team staat klaar om je met enthousiasme verder te helpen. Zij bieden een scala aan middelen om je te helpen bij jouw groei:

  • Het Topicus Ontwikkelkompas: is speciaal ontworpen om te zorgen dat je altijd het vertrouwen hebt om jouw job uitstekend te kunnen uitvoeren. Het Ontwikkelkompas helpt je om te bepalen welke competenties passen bij jouw rol en waar je naar toe wilt. Samen bekijken we de ontwikkelmogelijkheden en concrete stappen om jouw doelen te bereiken. Zo bouw je je eigen ontwikkelplan.


  • Topicus University: we zorgen ervoor dat je continu kunt blijven leren en ontwikkelen. Met in-company trainingen, e-learning opties en de mogelijkheid tot certificeringen kun je jouw kennisniveau verhogen. Van algemene trainingen tot vakinhoudelijke expertise en van domeinkennis tot persoonlijke effectiviteit, we bieden diverse mogelijkheden die aansluiten bij jouw behoeften.


  • Kennissessies en evenementen: schuif aan bij onze met regelmaat georganiseerde kennissessies, zoals TopiConf, Meetups (DevDev) en vakinhoudelijke presentaties, die je uiteraard ook zelf mag geven, tijdens evenementen zoals Techdays, J-spring en J-fall. We dagen je uit om jezelf steeds verder te ontwikkelen in jouw interesses.


  • Topicus Gildes: we geloven in vakmanschap en hebben daarom gildes waar collega's met gemeenschappelijke interesses samenkomen. Hier kun je kennis delen, ervaringen uitwisselen, inspireren en samen beter worden in wat je doet. Er zijn diverse gildes actief, waaronder architectuur, duurzaamheid, Quality Assurance (QA), security, DevOps, Front-End, Agile en data.


  • Coachingspool: voel je dat je wat extra hulp kunt gebruiken? Topicus beschikt over een pool van externe gecertificeerde coaches die jou kunnen adviseren op weg naar jouw professionele en persoonlijke ontwikkelingsdoelen.


  • Traineeships: onze traineeships bieden jou de kans om te leren van experts in het vakgebied en tegelijkertijd praktijkervaring op te doen. Een traineeship bij Topicus is een geweldige manier om je carrière te starten of om je carrière een totaal andere wending te geven! Door middel van trainingen en workshops en word je geholpen om je sterke punten te ontdekken en je vaardigheden te ontwikkelen. Dat is nog niet alles, we bieden jou ook baangarantie.


  • Techboost: toe aan een Boost om je impact verder te vergroten? Met de Topicus Tech Boost doe je een deep-dive in de nieuwste technologieën samen met andere ervaren collega’s. Of draag bij aan het vergroten van de impact van Topicus met Boost Your Impact.


  • Intervisie met collega’s: reflecteren op je eigen impact met collega’s? Topicus heeft voor veel functies intervisiegroepen waarin je samen met collega’s leert van de vraagstukken die je tegenkomt in het werk. Zo leer je niet alleen van je eigen vraagstukken maar ook van de vraagstukken van anderen. Interne overstap maken? Omdat we meerdere markten bedienen, hebben we toegang tot een enorme schat aan kennis, ervaring en tooling. Dat betekent ook dat er voldoende mogelijkheden zijn om intern een overstap te maken naar een andere rol of dezelfde rol maar dan binnen een andere branche. Dit maakt dat je carrière bij Topicus niet hoeft te stoppen na je huidige plek.


Kortom, bij Topicus kun je jezelf voortdurend blijven uitdagen en verbeteren. We staan klaar om jouw groei en succes te ondersteunen, op jouw tempo en met de middelen die het beste bij jou passen.

Collega aan het woord