Werken bij Topicus | Vacatures| Divisies - Werkenbijtopicus
naar topicus.nl
naar topicus.nl
Header Afbeelding werken bij Topicus

Werkvelden

Onze slimme en eigenwijze Topicanen bedenken en bouwen eigen IT-oplossingen. We zien in zoveel sectoren dat het anders kan. Beter kan. Dus gaan we aan de slag en ontwikkelen vanuit eigen inzichten de allerbeste oplossingen. En die aanpak slaat aan! We helpen uiteenlopende klanten in Finance, Onderwijs, Sociaal domein en Zorg. Iedere divisie kent andere producten en technieken. Ontdek in welke Topicus divisie jij met jouw talenten het verschil kunt maken.

Onderwijs

Iedere leerling heeft recht op een leerroute die precies bij hem of haar past. Om dit te kunnen faciliteren, moeten leraren zich kunnen bezighouden met hun vak en níet verdrinken in administratieve werkzaamheden. Onze ICT-oplossingen verminderen de werkdruk van leraren en maken maatwerk voor de leerlingen mogelijk.

Hoe is het nou om developer bij deze divisie te zijn? Dat kan niemand beter vertellen dan onze collega Ted. Met zijn werk maakt hij impact op het onderwijs in heel Nederland:

Producten & Technieken

Topicus ondersteunt leraren zodat zij zich volledig kunnen richten op lesgeven. Dit doen we door de administratieve werkdruk te verlagen en de leeropbrengst van iedere leerling te verhogen en meer inzicht te geven. Om dit te bereiken heb je onderwijs op maat nodig. Dit faciliteren wij middels persoonlijk en adaptief leren in Gynzy, de digitale vervanger van het werkboekje dat je van je eigen tijd op de basisschool ongetwijfeld nog kent, maar dan aangestuurd door complexe algoritmes. Daarvoor hebben wij leerlingontwikkelsysteem ParnasSys ontwikkeld voor het basisonderwijs. ParnasSys is er voor leergierige leraren die het onderwijs slimmer, leuker en beter willen maken. Met dit systeem en losstaande modules kunnen onderwijshelden anders lesgeven, doordat wij hen continu overzicht en inzicht in het leer- en ontwikkelproces van leerlingen geven. Én inzicht geeft in resultaten, in vaardigheden én in sociaal-emotionele ontwikkeling. Niet het eindresultaat, maar de hele reis die de leerling aflegt is daarbij belangrijk.

Voor het voortgezet onderwijs hebben we Somtoday ontwikkeld. Somtoday ondersteunt in de dagelijkse werkzaamheden van een leerkracht, maar gaat ook een stap verder. Een leerkracht kan met Somtoday alles in en rond de klas vanuit één plek organiseren.

Voor het ontwikkelen van deze systemen maken we gebruik van verschillende technieken als Java met Wicket, Node.js, front-end raamwerken zoals Angular en Ember, in combinatie met databases zoals PostgreSQL, MySQL en Redis. Daarnaast gebruiken we Kubernetes, Docker, Wildfly, Jenkins/Drone en Github in een hybrid cloud met eigen servers en verschillende diensten van Google Cloud (Pub/Sub, Cloud SQL, BigQuery) om onze applicaties beschikbaar te stellen en ook vooral houden door deze ook automatisch schaalbaar te maken om grote pieken in het onderwijs goed op te kunnen vangen.