Werken bij Topicus | Vacatures| Divisies - Werkenbijtopicus
naar topicus.nl
naar topicus.nl
Header Afbeelding werken bij Topicus

Werkvelden

Onze slimme en eigenwijze Topicanen bedenken en bouwen eigen IT-oplossingen. We zien in zoveel sectoren dat het anders kan. Beter kan. Dus gaan we aan de slag en ontwikkelen vanuit eigen inzichten de allerbeste oplossingen. En die aanpak slaat aan! We helpen uiteenlopende klanten in Finance, Onderwijs, Sociaal domein en Zorg. Iedere divisie kent andere producten en technieken. Ontdek in welke Topicus divisie jij met jouw talenten het verschil kunt maken.

Sociaal domein

Wij streven voor alle burgers naar een gezonde relatie met het sociaal domein. Daarom ontwikkelen wij technologie die hun zelfredzaamheid vergroot en de samenwerking tussen gemeenten, gezinnen, jeugdzorg en sociale wijkteams verbetert. Zo wordt ondersteuning en zorg efficiënter.

Stijn is developer bij Topicus' sector sociaal domein. Welke uitdagingen en bijzondere nieuwe technieken komt hij tegen in zijn werk? En wat voor invloed heeft dat op de gemeentes in Nederland? Stijn vertelt het je allemaal:

Producten & Technieken

Onze oplossingen zorgen niet alleen voor meer zelfsturing voor kenniswerkers en burgers, maar ook voor uitmuntende resultaten in sociale dienstverlening. En nog veel belangrijker: kwetsbare mensen krijgen dankzij deze oplossingen de regie over hun leven terug.

Met ons serviceplatform Gidso ondersteunen wij zowel de burger, de (zorg)professional, als de gemeenten; samenwerken mét en rond de burger. Gidso bestaat uit verschillende onderdelen die naadloos op elkaar aansluiten.

Gidso wordt ontwikkeld met behulp van verschillende technieken en technologieën, gebaseerd op Java en Microsoft .NET (Core). Het beste uit beide werelden wordt door ons gecombineerd om het platform zo optimaal mogelijk tot stand te laten komen, zoals:

- (N)Hybernate voor het modelleren van onze datamodellen;
- Keycloak voor het toegangsbeheer van ons platform;
- Docker voor het schaalbaar beschikbaar stellen van het platform;
- C# en Java voor backend ontwikkeling;
- Berichtuitwisseling middels de JNet ESB;
- PostgreSQL en SQL Server voor gegevensopslag;
- De front-ends worden gebouwd op basis van solide web-technologieën, waaronder Angular, Aurelia en React, waarmee we een gezonde en innovatieve basis bieden voor de toekomst.