Header Afbeelding werken bij Topicus

Screening en preventie

Van genezen naar voorkomen. Het klinkt als een utopie, maar dat is het niet. Met het juist inzetten van screening en preventie, kun je ziektes snel aanpakken en soms zelfs voor zijn.

Screening en preventie

Maar daar heb je wel de juiste tools voor nodig. Bij Topicus werk jij daar direct aan mee binnen onze businessline Screening en Preventie. Met onze software verbinden we betrokken partijen, automatiseren we processen en maken we het delen van informatie eenvoudig. Zodat ieder mens beschermd, gezien en geholpen wordt.

DE UITDAGING

Door te screenen op ziektes kun je de zorgkosten verminderen en mensenlevens redden. Hoe doe je dat preventief, zonder dat de zorg onbetaalbaar wordt? En hoe bereik je de doelgroep en verwerk je de gegevens? Dat vraagt om slimme oplossingen. Met onze verschillende software voor screening en preventie bereiken we mensen voordat ze ziek zijn.

Onze impact

Wij streven naar goede, toegankelijke en betaalbare zorg. Dit doen we onder andere door preventief te werken en problemen te tackelen voordat ze onoverkomelijk worden. Door bijvoorbeeld de juiste doelgroep op het juiste moment te bereiken met bevolkingsonderzoeken. Of door alle betrokkenen inzicht te geven in de benodigde en verleende zorg. Binnen onze businessline Screening en Preventie houden we ons dan ook bezig met twee belangrijke zorggebieden: bevolkingsonderzoek en jeugdgezondheidszorg. 

 

Nederlandse bevolkingsonderzoeken staan internationaal hoog aangeschreven. Wij leveren daar een grote bijdrage aan met onze software. Onze software ondersteunt het preventieproces in Nederland op grote schaal. Hiermee worden mensenlevens gered en besparen we op gezondheidszorgkosten. 

 

Voor de jeugdgezondheidszorg spelen we ook een belangrijke rol. Onze software KD+ voor de jeugdgezondheidszorg, richt zich op het delen van informatie, het bijhouden van zorg en voortgang (Mijnkinddossier), gezondheidsonderzoeken (Topform), en oplossingen voor vaccinatieprogramma’s. Het is gericht op een verantwoorde samenwerking tussen zorgverleners, gemeentelijke instanties, kinderen en ouders.

 

Jij op de werkvloer

Onze teams binnen Screening en Preventie zijn georganiseerd rondom de verschillende proposities. De proposities maken deel uit van het PreventUs platform, waarvoor we allemaal verantwoordelijk zijn. Teams werken bijvoorbeeld samen aan gemeenschappelijke componenten, UX-design system en het internationaliseren van de producten. Daarnaast is er een goede samenwerking met andere de businesslines van Zorg.

 

De werksfeer

Onze teams kenmerken zich door de onderlinge behulpzaamheid en betrokkenheid naar elkaar toe. Je kunt altijd bij iemand terecht. Ook buiten werktijd kun je collega’s vinden die in zijn voor een drankje. Ben je meer van het eten, doe dan mee met onze wekelijkse dinerdoos: Laat je elke week verrassen met een gerecht dat op de planning staat. En natuurlijk organiseren we ook teambreed activiteiten, zoals onze jaarlijkse wijn- en bierproeverij.

 

Bekend van

KD+, Mijnkinddossier en Topform. Onze klanten zijn instanties uit de publieke zorg in Nederland: GGD's, RIVM, Bevolkingsonderzoek NL, JGZ-instellingen, gemeentes, en internationale klanten.


Onze tools

Java

Cloud technologie (AWS)

 


Meer weten? Neem contact op:

@
Kalle Dijkkamp Recruiter 06-38795166Nu bellen