Vacature Afstudeeropdracht Software Developer Java - Werkenbijtopicus
naar topicus.nl
naar topicus.nl

Afstudeeropdracht Software Developer Java

Ontwikkel jij voor onze software suite een nieuwe module of steek jij de bestaande module in een nieuw jasje?

Student

Topicus divisie Onderwijs

Deventer

Jouw stageopdracht

ParnasSys is het leerlingvolgsysteem dat op 5600 basisscholen gebruikt wordt, waar wij ontzettend trots op zijn. Dit is nagenoeg 85% van alle basisscholen in Nederland! Grote kans dus dat er in jouw directe omgeving mensen met onze web of mobiele oplossingen werken. We zijn er van overtuigd dat middels de inzet van onze producten de administratieve last van leerkrachten verlicht kan worden en dat we het onderwijs beter maken.

Binnen het ParnasSys ontwikkelteam halen we het beste uit onze softwareoplossingen. Zo zijn we continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe modules en het optimaliseren van bestaande modules. Als software developer stagiaire ga jij aan de slag met zon module. Je onderzoekt welke functionaliteiten gewenst zijn, gaat aan de slag met een technische analyse om vervolgens een prototype te ontwikkelen. Je houdt rekening onze bestaande software architectuur en design guidelines, zodat je prototype makkelijk integreert binnen onze suite. Je hebt kennis van moderne software technieken zoals Java, Angular en SQL.

Jouw ervaring en skills

Je bent een leergierige developer die houdt van een informele werksfeer. Je komt te werken binnen één van onze scrumteams, waar onze ervaren collegas je graag ondersteunen. We zoeken:

  • een vierdejaars hbo-student in de richting van informatica;
  • iemand die zowel in een teamverband als zelfstandig kan werken;
  • iemand die kennis heeft van Java, Angular, Node.js, HTML/CSS en/of SQL.

Jouw ontwikkeling bij Topicus

Je krijgt bij ons veel ruimte en vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Binnen Topicus bedienen we meerdere markten en ben je vrij om in alle divisies kennis op te doen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je je persoonlijk kan ontwikkelen. Doen waar je goed in bent en waar je energie van krijgt, dat is ons motto. Samen met je stagebegeleider bespreek je je ambities en carrière, ook na je studie.

Wat kun je van Topicus verwachten

Tijdens jouw stage ga je meedraaien in ons SCRUM proces en word je opgenomen in ons team. Robert Kromkamp wordt jouw begeleider en gaat je op functioneel en technisch gebied ondersteunen zodat jij jouw stageopdracht tot een goed einde brengt. Daarnaast krijg je ondersteuning vanuit de organisatie bij je stage.

Hoe is het om bij ons stage te lopen?

Je maakt bij ons deel uit van een team waar je natuurlijk direct helemaal bij hoort! Benieuwd naar de sfeer, cultuur en ervaringen van andere studenten? Check de verhalen en video's.

Sollicitatieprocedure

Je ontvangt na je sollicitatie direct een ontvangstbevestiging, zodat je weet dat jouw gegevens goed aangekomen zijn.