Vacature Afstudeeropdracht testomgeving database - Werkenbijtopicus
naar topicus.nl
naar topicus.nl

Afstudeeropdracht testomgeving database

Een database anoniem maken, hoe doe je dat? Help jij ons n met het opzetten van een testomgeving waar privacy by design bij ingebakken zit?

Student

Topicus divisie Zorg

Deventer

Jouw opdracht

Product van Topicus divisie Zorg is een applicatie die afspraken en roosters bijhoudt voor verschillende andere zorgproducten zoals huisartsenposten en laboratoria. Hierbij verwerken wij persoonsgegevens, momenteel hebben we een OTAP (Ontwikkeling, Test, Acceptatie, Product) straat waar testdata handmatig is ingeregeld. Dit is niet te vergelijken met de veel grotere datasets die je ziet op een productie omgeving.

Wij zoeken naar een manier om (anonieme) testdata te krijgen die vergelijkbaar is met de dag-tot-dag werkelijkheid waar onze klanten mee omgaan, om zo bijvoorbeeld vroegtijdig performance issues te lokaliseren.

Samen met ons team ga je aan de slag met een postgreSQL database. Aan jou de keus met welke programmeertaal/talen te werken om de relaties tussen de tabellen te verkennen. Of een tool te schrijven om vergelijkbare dummy data in te laden in een andere database, of meerdere technieken (masking, pseudonimisatie, etc) te gebruiken om de database om te toveren naar een anonieme variant. Deze nieuwe database gaat als simulatieomgeving gebruikt worden voor performance testing.

Het team waarmee je gaat samenwerken bestaat uit:

 • Eline, product owner, teamleider en hart van het team.
 • Yvon, analist en enthousiaste zorgbemiddelaar.
 • Mathijs, lead softwareontwikkelaar met passie voor architectuur en security.
 • Saskia, scrum master en ontwikkelaar met de ambitie om alles te leren (echt alles).
 • Lieke, ontwikkelaar en geautomatiseerd testexpert.
 • Richard, ontwikkelaar en zwarte magiër met alles wat onder de applicatie laag zit.
 • Roeland, ontwikkelaar met (on)gezonde interesse in documentatie en design.

Leergierigheid en enthousiasme voor het onderwerp en domein zijn natuurlijk het allerbelangrijkst! Het team is er om je te ondersteunen en op weg te helpen met jouw opdracht. Enige voorkennis is handig, dat betekent dat je:

 • een derde-of vierdejaars hbo-/wo-student informatica bent;
 • communicatief vaardig bent;
 • (basis) kennis hebt van databases en niet bang wordt van SQL;
 • graag met big data aan de slag wilt gaan;
 • ervaring hebt met Java, Kotlin of Python.

Jouw ontwikkeling bij Topicus Voor jou is deze stage dé manier om kennis te maken met Topicus en jezelf verder te ontwikkelen. Doen waar je goed in bent en waar je energie van krijgt, dát is ons motto. Jij maakt zelf je stage of afstudeeropdracht tot succes. Je krijgt bij ons veel ruimte en vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Omdat we meerdere markten bedienen, heb je toegang tot een enorme schat aan kennis, ervaring en tools.

Wat kun je verwachten van Topicus

Tijdens jouw stage ben je volledig onderdeel van het team en het scrumproces. De productowner Eline ondersteunt jou op technisch en functioneel gebied zodat jij jouw stageopdracht tot een goed einde kan brengen.

Hoe is het om bij ons stage te lopen?

Je maakt bij ons deel uit van een team waar je natuurlijk direct helemaal bij hoort! Benieuwd naar de sfeer, cultuur en ervaringen van andere studenten? Check de verhalen en video's.

Sollicitatieprocedure

Je ontvangt na je sollicitatie direct een ontvangstbevestiging, zodat je weet dat jouw gegevens goed aangekomen zijn.