Vacature Meewerkstage Front-End development Java - Werkenbijtopicus
naar topicus.nl
naar topicus.nl

Meewerkstage Front-End development Java

Make our UI great again. Ga aan de slag met onze user interface en help ons om de gebruikers van [Gidso] (https://www.gidso.nl) blij te maken met een frisse en logische interface.

Student

Topicus divisie Sociaal domein

Deventer

Jouw opdracht

[Gidso.Regie] (https://www.gidso.nl/oplossingen/gidso-regie) wordt als regieapplicatie gebruikt door vele gemeentes binnen Nederland waaronder Amsterdam en Rotterdam. Hierbinnen werken hulpverleners van de gemeente om burgers te helpen in veel verschillende situaties. Van (kleine) praktische problemen tot grote gezinsproblemen. Dit is een ingewikkelde taak die op veel verschillende manieren uitgevoerd wordt. De Gidso.Regie wordt er een ondersteuningsplan opgesteld. De hulpverlener registreert ondersteuningsvragen van burgers in het systeem en bepaalt de vervolgstappen via een vragenlijst. Via de applicatie kan de hulpverlener communiceren met andere betrokken professionals.

Wij willen deze specialisten optimaal helpen door ze goed te ondersteunen in hun werk EN om ze te helpen de grenzen op te zoeken zodat zij de juiste hulp kunnen bieden. Een belangrijke ontwikkeling die we daarin moeten maken is om onze gebruikers een makkelijke gebruikservaring te bieden zodat ze met veel plezier met onze software werken.

Aan jou de taak om een nieuwe interface te ontwikkelen aan de hand van uitgewerkte ontwerpen. Dit doe je samen met het ontwikkelteam van Gidso welke zich met allerlei ontwikkelingen bezighouden en die je ook enorm kunnen helpen om te groeien in je vak. Door mee te maken hoe het is om samen te werken in een professioneel team, door je werk gereviewd te krijgen en ook andermans werk te reviewen en door mee te draaien in de teamdynamiek leer je hoe het is om echt te werken in de softwareontwikkeling.

Jouw ervaring en skills

Door onderdeel uit te maken van dit professionele team leer je hoe het is om te werken in de softwareontwikkeling branche. Maar om succesvol te zijn, is het belangrijk om:

  • Kennis te hebben van front-end ontwikkeling;
  • Kennis te hebben van Java, Wicket (Apache), HTML, CSS en Javascript;
  • Veel plezier te hebben in front-end ontwikkeling;
  • Kritisch kunnen zijn op wat je maakt en waarom je het maakt;
  • In teamverband te kunnen werken.

Het is een pre als je:

  • Kennis van/interesse in Usability en design hebt.

Jouw ontwikkeling bij Topicus

Je krijgt bij ons veel ruimte en vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Binnen Topicus bedienen we meerdere markten en ben je vrij om in alle divisies kennis op te doen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je je persoonlijk kan ontwikkelen. Doen waar je goed in bent en waar je energie van krijgt, dat is ons motto. Samen met je begeleider René bespreek je je ambities en carrière, ook na je studie.

Wat kun je van Topicus verwachten?

Tijdens jouw afstudeeropdracht ga je meedraaien in ons SCRUM proces en word je opgenomen in ons team. Ervaren collega's op functioneel en technisch gebied ondersteunen je zodat jij jouw afstudeeropdracht tot een goed einde brengt. Daarnaast krijg je ondersteuning vanuit de organisatie bij je stage. Er is ruimte voor eigen initiatief en succes.

Hoe is het om bij ons stage te lopen?

Je maakt bij ons deel uit van een team waar je natuurlijk direct helemaal bij hoort! Benieuwd naar de sfeer, cultuur en ervaringen van andere studenten? Check de verhalen en video's.

Sollicitatieprocedure

Je ontvangt na je sollicitatie direct een ontvangstbevestiging, zodat je weet dat jouw gegevens goed aangekomen zijn.