Vacature Stage / afstudeeropdracht Interaction Design - Werkenbijtopicus
naar topicus.nl
naar topicus.nl

Stage / afstudeeropdracht Interaction Design

Help jij onze business analisten met een klikbaar prototype voor het verduurzamen van een woning?

Topicus divisie Finance

Deventer

Jouw stageopdracht

Je gaat als stagiair(e) aan de slag binnen Topicus divisie Finance, in de businessline Connected Finance. De businessline heeft als missie om de driehoek Consument, Adviseur en Geldverstrekker dichter bij elkaar te brengen. Hiervoor hebben ze het Vé softwarepakket ontwikkeld. Het biedt de mogelijkheid aan consumenten om hun eigen hypotheek in te zien en beheren, en aan hypotheek adviseurs om de aanvragen van hun klanten te beheren. Daarnaast bevat het product diverse simulatie modules die de klant advies geven over belangrijke gebeurtenissen in de looptijd van hun hypotheek, en in staat zijn om direct de lange termijn gevolgen van wijzigingen duidelijk te maken.

Je gaat aan de slag bij team Findesk. Zij zijn verantwoordelijk voor hypotheekadvies applicatie Findesk. Meer dan duizend hypotheekadviseurs brengen hun hypotheekadvies uit met behulp van onze applicatie.

Met hulp van team Findesk ga je op zoek naar een manier om een consument inzicht te bieden in de opties voor het verduurzamen van zijn woning. Welke opties heeft een consument en welke impact heeft dat op zijn maandlasten? Je ontwikkelt een klikbaar prototype welke je test bij een aantal consumenten om te kijken of je ontworpen oplossing ook begrepen wordt door de doelgroep. Met de realisatie van deze opdracht hopen wij de consument meer inzicht te geven over zijn mogelijkheden in de huizenmarkt, en daarmee de stap naar een geldverstrekker of hypotheek adviseur kleiner te maken.

Jouw ervaring en skills

Als Interaction design stagiair(e) ga je met jouw creativiteit zelfstandig aan de slag. Door je communicatie skills weet je het beste design en prototype te ontwikkelen. We hebben domein experts, testers, ontwikkelaars en UX-experts klaar staan om jou te begeleiden in het succesvol voltooien van je opdracht. Maar een goede basis is natuurlijk belangrijk.

  • een derde- of vierdejaars hbo-/wo-student in de richting Interaction Design bent;
  • een portfolio hebt waarmee je jouw skills, maar ook groei laat zien
  • overtuigd bent van je eigen expertise;
  • ervaring hebt met Figma of Sketch;
  • leergierig bent en morgen beter wil zijn dan vandaag.

Jouw ontwikkeling binnen Topicus

Bij Topicus houden we er niet van om mensen in een hokje te plaatsen. Doen waar je goed in bent, is ons motto. Ook als stagiair(e) vinden jouw ontwikkeling belangrijk. Samen met je stagebegeleider Dennis bespreek je je ambities en leerdoelen, ook na je studie. Doordat we in vele markten werken, heb je de mogelijkheden om diverse domeinkennis op te doen en je breed te oriënteren.

Wat kun je verwachten van Topicus

Binnen team van Findesk staan er volop ontwikkelexpert en analisten voor je klaar om je te ondersteunen op functioneel gebied. Je draait volledig mee in het scrum proces om een echt kijkje in de keuken te krijgen. Tijdens jouw stageperiode volg je het studentenprogramma waarin je leuke trainingen krijgt over personal brandig en om te leren van elkaar.

Hoe is het om bij ons stage te lopen?

Je maakt bij ons deel uit van een team waar je natuurlijk direct helemaal bij hoort! Benieuwd naar de sfeer, cultuur en ervaringen van andere studenten? Check de verhalen en video's.

Sollicitatieprocedure

Je ontvangt na je sollicitatie direct een ontvangstbevestiging, zodat je weet dat jouw gegevens goed aangekomen zijn.