Vacature Stageopdracht Test Automation Engineer - Werkenbijtopicus
naar topicus.nl
naar topicus.nl

Stageopdracht Test Automation Engineer

Ga jij de uitdaging aan om ervoor te zorgen dat onze software voor het basisonderwijs zoveel mogelijk automatisch getest wordt?

Student

Topicus divisie Onderwijs

Deventer

Jouw stageopdracht

ParnasSys is het leerlingvolgsysteem dat op 5600 basisscholen gebruikt wordt, waar wij ontzettend trots op zijn. Dit is nagenoeg 85% van alle basisscholen in Nederland! Grote kans dus dat er in jouw directe omgeving mensen met onze web of mobiele oplossingen werken. We zijn er van overtuigd dat middels de inzet van onze producten de administratieve last van leerkrachten verlicht kan worden en dat we het onderwijs beter maken..

Binnen het ParnasSys ontwikkelteam zijn we continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe features en het optimaliseren van bestaande functionaliteiten. We stellen periodiek nieuwe releases aan onze eindgebruikers beschikbaar. De kwaliteit van reeds bestaande en nieuwe functionaliteiten moet gewaarborgd blijven. Om hierin een efficiëntie slag te bewerkstelligen willen wij blijven investeren in het implementeren van geautomatiseerde regressietesten, welke op elk moment zonder extra handmatige inspanningen uitgevoerd kunnen worden.

Je onderzoekt welke functionaliteiten kritiek zijn voor onze eindgebruikers en definieert hiervoor logische testscenarios. Vervolgens ga je aan de slag met het automatiseren van deze testscenarios. Je houdt rekening met herbruikbaarheid van deze testen en zorgt dat deze testen in de toekomst makkelijk te onderhouden zijn. We maken zowel gebruik van Graphene (Java) als Cypress (Javascript) en testframeworks.

Jouw vereiste en skills

Je bent een enthousiaste teamplayer die houdt van een informele werksfeer. Je komt te werken binnen één van onze scrumteams, waar onze ervaren collegas je graag ondersteunen. We zoeken:

  • een derde- of vierdejaars Hbo -student in de richting van informatica;
  • iemand die zowel in een teamverband als zelfstandig kan werken;
  • een gedreven persoon die aan de slag wil met testautomatisering;
  • iemand die (basis) kennis heeft van Java en/of javascript.

Jouw ontwikkeling bij Topicus

Je krijgt bij ons veel ruimte en vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Binnen Topicus bedienen we meerdere markten en ben je vrij om in alle divisies kennis op te doen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je je persoonlijk kan ontwikkelen. Doen waar je goed in bent en waar je energie van krijgt, dat is ons motto. Samen met je stagebegeleider bespreek je je ambities en carrière, ook na je studie.

Wat kun je van Topicus verwachten

Tijdens jouw stage ga je meedraaien in ons SCRUM proces en word je opgenomen in ons team. Robert Kromkamp een ervaren collega op functioneel en technisch gebied ondersteunen je zodat jij jouw stageopdracht tot een goed einde brengt. Daarnaast krijg je ondersteuning vanuit de organisatie bij je stage.

Hoe is het om bij ons stage te lopen?

Je maakt bij ons deel uit van een team waar je natuurlijk direct helemaal bij hoort! Benieuwd naar de sfeer, cultuur en ervaringen van andere studenten? Check de verhalen en video's.

Sollicitatieprocedure

Je ontvangt na je sollicitatie direct een ontvangstbevestiging, zodat je weet dat jouw gegevens goed aangekomen zijn.