Testen - Werkenbijtopicus

Testen

Ben jij doortastend en wil je directe impact maken met jouw test skills? Dat kan! Als software tester bij Topicus werk je aan constante innovatie en aan de kwaliteit van onze eigen applicaties in uiteenlopende markten. Deze zijn stuk voor stuk van grote maatschappelijke waarde.

Werken als software tester bij Topicus

Als software- of technisch tester bij Topicus breng je je skills naar een next level én maak je het leven van miljoenen Nederlanders een stukje makkelijker. Impact maken met je werk dus. Bij Topicus zoeken we continu naar doortastende types die weten hoe ze snel tot de essentie van een probleem komen.

Wat je als software tester bij Topicus gaat doen? Software tester bewaken de kwaliteit. Ze houden een kritische kijk op het werk in hun team en schromen niet een standpunt in te nemen. En omdat de kwaliteitseisen aan software hoger worden, zet Topicus in op testautomatisering. De opzet en het beheer daarvan is in handen van software testers. Een verantwoordelijkheid, want de maatschappelijke belangen van onze applicaties zijn groot.

Jouw ambities centraal. Kom je bij ons werken als software tester, dan zetten we je niet zomaar ergens neer. We kijken naar jouw ambities en persoonlijkheid en denken niet in hokjes. Of jij nu je weg in de Systeemtest, Ketentest en Functionele Acceptatie Test al hebt gevonden of net om de hoek komt kijken. We zetten je op de plek die voor iedereen het meest oplevert. 


We geloven niet in bedrijfsstandaarden. In welke divisie, team of voor welk product je ook werkt, het belang van de eindgebruiker staat voorop. Jij bent de software tester specialist. Jij kunt samen met je team het best beoordelen wat het juiste is voor onze applicaties. Met welke testmethodes en testtypen je verder werkt is team- én projectafhankelijk.


Zie Topicus als een software house. De software die wij bouwen, draaien wij ook in house. We beheren en verbeteren onze applicaties zelf. De software waar je als software tester aan werkt verschilt per divisie, project of team. We werken agile en gebruiken Scrum-methodes. En omdat we werken waar verschillende informatiestromen bij elkaar komen én weer verspreid worden, is onze software vrij complex.


Je staat er niet alleen voor. Ondanks dat we bij Topicus opereren in kleine teams, sta je er als software tester niet alleen voor. We hebben een Quality Assurance-gilde: een Topicus-breed gilde met testspecialisten waarin je zaken aan elkaar voorlegt, de nieuwste trends bespreekt en elkaar verder helpt.


Nieuwsgierig, ambitieus en benieuwd hoe jij met jouw test skills kunt bijdragen aan de maatschappij? Bekijk dan onze software tester vacatures.

Software testers aan het woord