Testen

Ben jij doortastend en wil je directe impact maken met jouw test skills? Dat kan! Als software tester bij Topicus werk je aan constante innovatie en aan de kwaliteit van onze eigen applicaties in uiteenlopende markten. Deze zijn stuk voor stuk van grote maatschappelijke waarde.

Bekijk onze vacatures

Werken als software tester bij Topicus

Als software- of technisch tester bij Topicus breng je je skills naar een next level én maak je het leven van miljoenen Nederlanders een stukje makkelijker. Impact maken met je werk dus. Bij Topicus zoeken we continu naar doortastende types die weten hoe ze snel tot de essentie van een probleem komen.

Jouw ambities centraal. Als je besluit om bij ons te komen werken, zorgen we ervoor dat je niet zomaar ergens wordt geplaatst. We hechten veel waarde aan jouw testvaardigheden en persoonlijkheid en willen graag dat jij op je plek zit. Het maakt niet uit of je een schat aan ervaring hebt met verschillende testmethodieken en tools, of dat je net begint in het vak. We vinden voor jou de meest geschikte plek.

Bij Topicus is testen een integraal onderdeel van onze werkzaamheden. Software testers bewaken de kwaliteit. Ze houden een kritische kijk op het werk in hun team en schromen niet een standpunt in te nemen. En omdat de kwaliteitseisen aan software hoger worden, zet Topicus in op testautomatisering. De opzet en het beheer daarvan is in handen van software testers. Een verantwoordelijkheid, want de maatschappelijke belangen van onze applicaties zijn groot. Ongeacht in welke divisie, welk team, of voor welk project je als tester werkt, het belang van de eindgebruiker staat altijd voorop. We geloven niet in starre bedrijfsstandaarden. Jij bent de testexpert, en samen met je team kun je het beste bepalen welke testaanpak geschikt is voor onze testuitdagingen. Daarbij staat een gezonde werk-privé balans voorop. Je hebt de vrijheid om je eigen werktijden te bepalen en te kiezen hoe je werken op kantoor en thuis combineert, altijd in overleg met je team. Samen zorgen we ervoor dat de klus wordt geklaard! Welke testtools en -methoden je als tester ook gebruikt, is afhankelijk van het team en het project. Wij zorgen in ieder geval voor jouw favoriete tech gear, of dat nou Windows, Linux of Apple is. The choice is yours met je eigen werkbudget!


Zie Topicus als een software house. Wij maken applicaties voor miljoenen Nederlanders. De software die wij bouwen, draaien wij veelal ook in house. We testen applicaties voor diverse sectoren en toepassingen. Vaak beheren we onze eigen testprocessen en zijn we voortdurend bezig met het verbeteren van onze testmethodieken. De testuitdagingen waaraan je werkt, variëren per divisie, project of team. We werken volgens agile-methoden en maken gebruik van passende testtechnieken. Omdat we werken met diverse softwaretoepassingen, kunnen de testscenario's vrij complex zijn.


Een natuurlijke drive om te ontwikkelen. Als tester bij Topicus wordt er veel van je verwacht. We werken namelijk op een hoog tempo en de kwaliteit van onze tests is van groot belang. Testers bij Topicus hebben van nature de drive om zichzelf te ontwikkelen en leggen de nadruk op kwaliteit. Dit is van cruciaal belang, omdat we vaak in kleine teams werken. Dat betekent dat je veel verantwoordelijkheid krijgt. Omdat we actief zijn in diverse sectoren, heb je toegang tot een schat aan kennis, ervaring en testtools. Bij Topicus staat jouw ontwikkeling en groei centraal, en dit gebeurt op jouw tempo en met de middelen die het beste bij jou passen. Denk aan professionele ontwikkelingskansen, (online) trainingen van de Topicus University, persoonlijke coaching, of gewoon leren van en met je collega's.


Ben je nieuwsgierig, ambitieus en wil je weten hoe jij met jouw testvaardigheden kunt bijdragen aan de maatschappij? Bekijk dan onze vacatures voor testers.

Software testers aan het woord

Markten waarin wij actief zijn

Onze slimme en eigenwijze Topicanen bedenken en bouwen eigen tech-oplossingen. We zien in zoveel markten dat het anders kan. Beter kan. Dus gaan we aan de slag en ontwikkelen vanuit klantinzicht en onze eigen inzichten de allerbeste oplossingen. En die aanpak slaat aan! Ontdek in welke markt jij met jouw talenten het verschil kunt maken.

Zakelijk financieren
Finance

Zakelijk financieren

Bij Fyndoo helpen wij financiers om het proces van financiering voor klanten te digitaliseren en te automatiseren.

Hypotheken
Finance

Hypotheken

Ons doel met onze software is om onze klanten (de geldvertrekkers/banken) in staat te stellen de consumenten, hun adviseurs en de medewerkers van onze klanten daarin steeds verder te ontzorgen.

Pension and wealth
Finance

Pension and wealth

Binnen onze businessline Pension en Wealth maken we vermogensopbouw overzichtelijk en transparant.

Connected finance
Finance

Connected finance

Consumenten en geldverstrekkers krijgen met Findesk snel, makkelijk en eerlijk een duidelijk overzicht in wat de financiële mogelijkheden zijn.

Basisonderwijs
Onderwijs

Basisonderwijs

Met onze software geven we maximaal inzicht in de ontwikkeling van ieder kind en help jij direct mee aan een rooskleurige en succesvolle toekomst.

Voortgezet onderwijs
Onderwijs

Voortgezet onderwijs

Dankzij Somtoday, onze softwareoplossing voor het voortgezet onderwijs, hoeven leerkrachten niet te kiezen.

Gemeenten
Sociaal domein

Gemeenten

Met vernieuwende oplossingen ondersteunen wij gemeenten op verschillende onderdelen binnen het Sociaal Domein. Dat doen we met onze software Gidso.

Acute zorg
Zorg

Acute zorg

Met VIPLive helpen wij acute zorg zo efficiënt mogelijk te organiseren. Dit doen we onder andere door medische dossiers en triagegegevens makkelijk en snel uit te wisselen.

Screening en preventie
Zorg

Screening en preventie

Met onze software verbinden we betrokken partijen, automatiseren we processen en maken we het delen van informatie eenvoudig. Zodat ieder mens beschermd, gezien en geholpen wordt.

Infectieziektebestrijding
Zorg

Infectieziektebestrijding

Bij Topicus gaan wij met onze slimme oplossingen de strijd aan tegen infectieziektes. We stellen de gezondheid van de burger voorop, want een gezonde maatschappij betekent minder zorgkosten, en dat heeft weer positieve invloed op de economie van een regio of land.