Vacature Data Protection Officer - Werkenbijtopicus

Topicus maakt gebruik van cookies

Werkenbijtopicus.nl gebruikt cookies om jou beter van dienst te zijn. We plaatsen analytische en functionele cookies om jouw websitegedrag op onze website te volgen en te verzamelen zodat we onze website kunnen verbeteren. Met jouw akkoord plaatsen we ook trackingcookies van adverteerders zodat derde partijen advertenties kunnen tonen op basis van jouw interesses. Daarnaast plaatsen we met jouw akkoord profileringscookies om de inhoud van onze website aan te kunnen passen aan de hand van jouw gebruikersprofiel.
Lees meer in onze cookieverklaring

naar topicus.nl
naar topicus.nl

Data Protection Officer

Als Data Protection Officer wordt het jouw missie om te zorgen dat privacy en de bescherming van persoonsgegevens goed gewaarborgd zijn binnen onze organisatie, conform het beleid en wet- en regelgeving. Ga jij deze uitdaging aan?

Young Professional

Topicus

Deventer

Jouw werkzaamheden als Data Protection Officer

In jouw rol als Data Protection Officer weet je dat je niet alleen een administratieve kracht bent die bijvoorbeeld zorgt dat er een verwerkingsregister wordt bijgehouden. Jij zorgt ervoor dat privacy echt wordt verankerd binnen de informatiesystemen van onze divisies Onderwijs en Overheid.

Als Data Protection Officer heb jij kennis van en ervaring in procesmanagement, informatiebeveiliging en verwerking van persoonsgegevens. Jij zorgt dan ook voor de beschikbaarheid, integriteit, vertrouwelijkheid en het toepassen van rechtmatigheid op deze verwerkingen. Met als positief gevolg dat Topicus in staat is adequaat om te gaan met alle persoonsgegevens die zijn toevertrouwd. Met een gerust hart kun je dan zeggen dat Topicus in control is.

In deze functie ben je in ieder geval verantwoordelijk voor het houden van een onafhankelijk toezicht op, en adviseren van, de organisatie over de juiste en zorgvuldige omgang met persoonsgegevens. Daarbij ben je o.a. verantwoordelijk voor:
  • het vormgeven, uitdragen en monitoren van het privacybeleid;
  • het beoordelen, analyseren en adviseren over besturing van processen, in het kader van privacy en de AVG;
  • het vertalen van privacybeleid naar operationele standaarden en procedures;
  • het adviseren van lijnmanagement over privacyvraagstukken;
  • het opstellen en beheren van registratie/documentatie van de verwerkingen van persoonsgegevens;
  • een vraagbaak zijn voor de organisatie voor privacy gerelateerde onderwerpen;
  • het uitvoeren van DPIA’s (Data Protection Impact Assessment: het in kaart brengen van de privacyrisico’s van een gegevensverwerking om hierna te beoordelen welke maatregelen ingezet kunnen worden om die risico’s te beheersen);
  • het zorgen voor tijdige en correcte afhandeling van verzoeken van betrokkenen;
  • het zorgen voor (vergroten van) privacy bewustzijn onder de medewerkers;
  • het adviseren in het geval van een datalek en helpen bij de vastlegging volgens wetgeving;
  • een formele communicatielijn van de organisatie naar de Autoriteit Persoonsgegevens.
Als Data Protection Officer bij Topicus komt jouw focus in deze rol te liggen bij onze divisies Onderwijs en Overheid, beide in Deventer gesitueerd.

Vereiste ervaring en skills als Data Protection Officer

Uiteraard beschik jij vanzelfsprekend over gedegen kennis van de AVG. Daarnaast vinden wij het heel belangrijk dat je affiniteit hebt met ISO 27001/SOC2 en beschik je over minimaal hbo werk- en denkniveau. Bij voorkeur heb je zo’n 2 tot 4 jaar relevante werkervaring.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jij als geen ander weet jouw omgeving mee te nemen in veranderingen die komen kijken bij de implementatie van privacywetgeving. Je hebt een proactieve werkwijze en je denkt in mogelijkheden en oplossingen. Met jouw mondelinge en schriftelijke vaardigheden weet jij de wetgeving zo te vertalen voor professionals dat deze door hen als duidelijk en uitvoerbaar wordt ervaren.

Jouw ontwikkeling bij Topicus

Voor jou is deze functie dé manier om door te groeien tot een heuse senior Data Protection Officer. Alleen… Zoals je misschien al doorhebt houden we er bij Topicus niet van om mensen in een hokje te plaatsen waar ze maar één ding mogen doen. Doen waar je goed in bent en waar je energie van krijgt, dát is ons motto. Daarom kun je binnen Topicus ook andere ambities waarmaken. Wellicht zie jij jezelf over een paar jaar wel in een andere rol. Wil je met jouw expertise ook impact maken binnen andere divisies, zoals Finance, Core of Zorg. Of wil je bijvoorbeeld jouw kennis overdragen op mede-Topicanen of studenten? 

Wat kun je van Topicus verwachten?

Vanaf dag één ben je een Topicaan en maak je deel uit van ons bijzondere bedrijf. Je komt terecht in een hechte organisatie waar je nieuwe vriendschappen kunt sluiten met collega’s die net als jij ondernemend en gedreven zijn. Ook bieden wij je zekerheid. Als jij bij ons op je plek zit, wordt je contract omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. Verder bieden we je aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bekijk hieronder de unieke job benefits.

Hoe is het om bij ons te werken?

We zijn een groot bedrijf maar werken graag met compacte teams in-house. Dat heeft als voordeel dat je je vanaf dag één thuis voelt. Benieuwd naar de sfeer, cultuur en ervaringen van collega's? Check de verhalen en video's.

Sollicitatieprocedure

Benieuwd hoe de sollicitatieprocedure verloopt? Dat lees je hieronder.