Header Afbeelding werken bij Topicus

Infectieziekte bestrijding

Infectieziektes zijn voor de meeste mensen een ver-van-hun-bedshow, maar de laatste jaren komt het wel heel dichtbij. Nog nooit was de publieke gezondheid zo’n veelbesproken onderwerp.

Infectieziektebestrijding

Een simpele, straight forward oplossing is er helaas niet, maar als professional bij Topicus draag jij wel bij aan een gezondere samenleving. Hoe? Door software te ontwikkelen om infectieziektes te bestrijden.

DE UITDAGING

Bij Topicus gaan wij met onze slimme oplossingen de strijd aan tegen infectieziektes. We stellen de gezondheid van de burger voorop, want een gezonde maatschappij betekent minder zorgkosten, en dat heeft weer positieve invloed op de economie van een regio of land. Een van de belangrijkste wapens hierbij is het registreren, delen en volgen van nieuwe gevallen. Is dit een case op zich of zijn er uitbraken? Met wie is de patiënt in contact geweest? Waar ligt de bron? Wij bouwen software om al deze gegevens veilig en efficiënt te verwerken. Zo gaan privacy én de publieke gezondheid hand in hand.

ONZE IMPACT 

Een van onze bekendste diensten is onze software CoronIT, waarin we de dossiers verwerken van alle burgers die een coronatest of een corona-vaccinatie hebben gehad – zo’n vijftien miljoen Nederlanders. CoronIT ondersteunt het testproces in Nederland en speelt hierdoor een grote rol in het onder controle krijgen van de pandemie.

 

Daarnaast werken we aan de preventie en bestrijding van tuberculose, een van de dodelijkste infectieziektes ter wereld. Dit doen we met iTBC, een laagdrempelig, nationaal informatiesysteem dat veilige toegang tot cliënt- en patiëntbestanden geeft – waar je ook bent, wanneer je maar wilt. Hiermee help jij direct mee aan het veilig houden van onze samenleving. Het hele proces van diagnose, behandeling tot aan zorgdeclaratie kan worden gevolgd in iTBC.

 

JIJ OP DE WERKVLOER

Wij geloven in you build it, you run it. Dit betekent in de praktijk dat jij en je collega’s alle onderdelen van het product zelfstandig beheren. En dat is heel bevredigend werken. Want wat heb je aan het lanceren van een software, als je daarna je handen ervan moet aftrekken? Wij maken en beheren onze producten met een ontwikkelteam van negentien personen, bestaande uit analisten, testers, developers en een PO. Daarnaast is er nog een losstaand datateam dat verantwoordelijkheid is voor de ontsluiting van de data uit het product. 

 

DE WERKSFEER

In de praktijk werk je in kleine zelfsturende teams binnen onze grote, maar platte organisatie. In het team bestaat een aangename en behulpzame werksfeer, waardoor nieuwe collega’s snel up and running zijn en zich snel thuis voelen. Middels een hybride werkvorm zorgen we voor voldoende fysiek contact met collega’s, maar bieden we ook de mogelijkheid om thuis te werken. Hiermee stimuleren we een gezonde werk-/privébalans.

 

ONZE TOOLS

Ons product draait in de AWS cloud, waardoor het goed schaalbaar is. Dit is ook nodig, zodat wij kunnen meebewegen met de omvang van een infectieziekte in een land – onder controle, epidemie, of bijvoorbeeld pandemie.

 

BEKEND VAN

We werken samen met de publieke zorg in Nederland, zoals de GGD, GGD GHOR, RIVM, Bevolkingsonderzoek Nederland, Jeugdgezondheidszorg-instellingen, en gemeenten. 

 

Bekende software van Topicus binnen de publieke gezondheid betreft o.a. ScreenIT, iTBC, CoronIT en KD+.

Meer weten? Neem contact op

@
Bas Hofman Recruiter 06-53463712Nu bellen